ATENEM LA DIS_CAPACITAT, FOMENTANT LA CAPACITAT

 

 

EDUCACIÓ EN VALORS

Seguint amb el programa d’Educació en Valors, el mes de març varem portar a terme tres tallers a l’ IES del Foix de Santa Margarida i els Monjos, els alumnes de batxillerat, ho van fer encabir en la seva activitat en la formació física i esportiva, per tant la practica va ser un partidet de basquet amb  cadira de rodes.

 

Amb els alumnes de 2n d’ ESO varem compartir la jornada de la solidaritat, tal com l’any anterior.

 

Tant alumnes com equip de professorat valorant molt positivament el programa Educació en valors.

EDUCACIÓ EN VALORS

El dia 15 de febrer vam realitzar l'activitat d' Educació en Valors a l'Escola d' Oficis, La Fassina de Vilafranca per segon any consecutiu.

Els joves van estar molt atents a la xerrada i molt actius en la practica amb material ortoprotèsic.

 

EDUCACIÓ EN VALORS

Els dies 17 i 31 de gener vam realitzar l'activitat Educació en Valors en el col·legi Sant t Josep de Vilafranca, el primer dia el vam realitzar a alumnes de 2º d' ESO i el dia 31 a alumnes de Primària , els dos dies van ser molt gratificants, però el dia de Primària  amb nens de 9 anys va ser una autèntica delícia, van estar molt atents a totes les explicacions i van fer les practiques amb molta il·lusió i interes.

No hi ha res millor per a l' educació de provar les dificultats d'altres en primera persona i conscienciar dels reptes de les persones amb discapacitat en el dia a dia.

EDUCACIÓ EN VALORS

El dia 11  de gener vàrem presentar a l' IES Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès, l' activitat d' Educació en Valors, davant els alumnes del grau superior d' Infermeria.

 

FIRA DE NADAL 2017

 

Diumenge dia 10 de desembre vam estar a la Fira de Nadal de Santa Margarida i Els Monjos on vam poder vendre la flor de Pasqua i rams de vesc de la bona sort, a més de poder oferir la nostra loteria de Nadal.

 

Us desitgem que el proper any tingueu tota la sort i felicitat del món.

 

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

 

 

Amb motiu del dia internacional contra la Violència masclista i sent les dones que tenen alguna discapacitat un percentatge major d'aquesta xacra, ens hem desplaçat a Santa Margarida i Els Monjos on se celebrava aquest dia de reivindicació.

CAPACITATS 2017

 

 

Com cada any, Entretots participa a l'exposició Capacitats, organitzada pel Ajuntament de Vilafranca del Penedès, on tindrem exposades fotografies i pintures realitzades per socis de la nostra entitat.

 

Aquest any l'exposició estarà exposada a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès fins el 8 de gener de 2018.

 

CONVENI AMB AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

 

S'ha formalitzat conveni de col·laboració anual amb l'ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través del qual es contribueix econòmicament en els projectes d'acció social desenvolupats per Entretots Penedès en favor de les persones amb discapacitat i la seva inclusió social en l'entorn de Vilafranca.

 

FESTA DEL VOLUNTARIAT 2017

 

En el teatre Casal de Vilafranca es va celebrar la festa del Voluntariat de 2017, on es van lliurar premis a les entitats que treballen amb voluntaris, Entretots va ser premiada per la nostra tasca de conscienciació, sensibilització i lluita pels drets cap a les persones amb discapacitat, on el voluntariat és bàsic per a la nostra tasca.

Banyoles acull els X Jocs Catalans de l’Esport Adaptat 2017

Els dies 27 i 28 de maig s’han celebrat a la ciutat de Banyoles els X Jocs Catalans de l’Esport Adaptat. La piscina del Club Natació Banyoles, les instil·lacions del pavelló La Farga i el pavelló La Draga, han estat els escenaris escollits per a dur a terme les diferents competicions esportives.

 

Entretots Penedès varem fer acte de presencia, dintre de les activitats i del projecte de promoció de l’esport adaptat, que amb conveni amb la FDEDF (Federació Catalana d’Esport de Persones amb Discapacitat Física), portem a terme des de fa 4 anys. Seguim treballant i esperem en breu podrem comptar amb aquest tipus d’activitats a Vilafranca i comarca.

Assemblea General Ordinària ENTRETOTS 2017

El 25 de maig passat de 2017, va tenir lloc a l' Escorxador de Vilafranca, l'Assemblea General Ordinària de ENTRETOTS, on es va presentar la memòria d'activitats i econòmica del 2016, així com els projectes per 2017 i el seu pressupost econòmic.

 

També es va posar a votació la nova Junta de Govern de l'entitat, com a Presidenta Carme Garrido Garrido, Joan Josep Buil Rovira com a tresorer i Ernesto Lazaro Caroz com a secretari, s'incorporen com a vocals, Maria Teresa Santamaria Arranz en l'àrea Accion Social i Encarna Valero Surribas en l'àrea de Sensibilització i Conscienciació.

 

Totes les propostes es van posar a votació, quedant aprovades per unanimitat.

 

Des ENTRETOTS seguim treballant per la igualtat de totes les persones amb discapacitat.

 

Educació en Valors

El 26 d'abril vam realitzar l'activitat Educació en Valors a l' IES Alt Penedès de Vilafranca del Penedès, on van participar més de 150 joves d' ESO en una jornada de conscienciació i  sensibilització.

 

A la part teòrica, van participar, la nostra presidenta Carme Garrido i el nedador Paralímpic de Vilafranca, Toni Ponce.

 

La nostra presidenta va explicar els valors de la diversitat de les persones amb discapacitat   i Toni Ponce, va poder explicar la seva trajectòria esportiva que el va portar fins als Jocs Paralímpics del Brasil el 2016.

 

Finalitzant amb la part pràctica en què van poder realitzar diverses activitats amb material ortoprotèsic, com cadires de rodes, bastons i bastons per a persones invidents.

 

Una jornada altament productiva, tal com vam poder recollir en els qüestionaris que vam lliurar per a l'activitat.

 

SANT JORDI 2017

 

Com cada any, ENTRETOTS al dia de Sant Jordi, hem muntat parada de roses, llibres i articles variats, entre els quals cal destacar els "Drags" com a novetat i que va tenir molta acceptació.

EDUCACIÓ EN VALORS

 

Els dies 7 i 21 d'abril vàrem fer en l' IES del Foix, a Santa Margarida i Els Monjos, l'activitat d'Educació en Valors, que va comptar amb la participació de més de 100 joves, d' ESO i batxillerat.

 

Com sol ser habitual, van quedar molt satisfets tant amb la part teòrica, com a la part pràctica, vivint en primera persona les dificultats que tenen les persones amb discapacitat per moure-sa a les nostres ciutats.

 

EDUCACIÓ EN VALORS

 

Els joves davant la discapacitat, Casa d'Oficis La Fassina, de Vilafranca del Penedès

ELS JOVES DAVANT LA DISCAPACITAT

Un grup de joves  de l’ Institut Eugeni d’Ors van realitzar  el treball de síntesis, sobre les persones amb  discapacitat i les dificultats  amb les que ens trobem en el dia a dia.

Primer ens van fer una entrevista molt complerta,  en la que varem comentar la nostre experiència com entitat i a nivell personal, així també van fer una recerca d’informació tant de normativa,  com a nivell d’enquestes personals del seu entorn, amb tota la informació varen produir  un vídeo que des de la nostre opinió,  els hi va quedar fantàstic.

 

Enllaç vídeo:  Ser diferent

BELLUGA’T PER L’ICTUS, PASSEJADA SOLIDARIA PER VILAFRANCA

 

En motiu de la Marató de TV3 que enguany esta dedicada a l’ ictus i a les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès amb el suport de servei de Neurologia ha organitzat una passejada solidaria, cultural i accessible per Vilafranca.

 

Entretots Penedès hem col·laborat activament en l’organització d’aquesta activitat tant en el itinerari com, en els testimonis dels nostres socis, que han patit aquesta malaltia, que a dia de avui, es una de les patologies que mes discapacitats provoca.

 

NADAL 2016

 

Aquest any l'ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ens han convidat a participar en la tradicional Fira de Nadal on hem posat a la venda plantes i rams de la sort per aquestes festes, així com dolços per als nens que han tingut gran acceptació.

OBRA SOCIAL LA CAIXA I ENTRETOTS

 

L'obra social La Caixa se suma al desenvolupament del projecte social de Entretots Penedes 2017 amb dotació econòmica es podran prioritzar els diferents projectes programats pel proper any

EDUCACIÓ EN VALORS

 

Els infants davant la discapacitat, tercer de primària, Escola Dolors Piera de Vilafranca del Penedès

CAPACITATS 2016

 

Com cada any Entretots Penedès, participa en la exposició Capacitats 2016 , organitzada per l’ajuntament de Vilafranca del Penedès i que recull les obres fetes per persones amb discapacitat en format  fotogràfic i pintura de las  associacions de la vila.

Aquest any col•laborem amb 7 fotografies i 6 quadres, fets pels socis de la nostra entitat.

Aquestes obres estaran exposades fins el dia 8 de gener de 2017 al passadís central del Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Jornada del COCARMI sobre els 10 anys de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat

 

Barcelona, 5 d'octubre de 2016.- El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, va demanar un major compromís de tota la societat, començant per les administracions i els polítics i acabant per les mateixes persones amb discapacitat, per avançar en l'efectiu compliment de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

 

 

LUCHA CONTRA LA DISCRIMINACIÓN

 

Más de 62.000 personas han firmado ya una petición que reclama a los Comités Olímpico y Paralímpico y al Consejo Superior de Deportes que equiparen los premios que reciben los medallistas olímpicos y paralímpicos.

Entretots Penedès nos unimos a esta petición.

Paralympics RIO 2016

 

Des d’Entretots Penedès donem tot el suport al nostre company i col·laborador Toni Ponce, que participarà en les pròximes Paralympiades de Rio 2016.

 

En Toni, Vilafranquí i nedador federat d’alta competició,  forma part de l’equip espanyol que ens representarà, a traves de la FDEDF (Federació Catalana d’Esport de Persones amb Discapacitat Física).

 

Li desitgem tota la sort del mon, el podreu anar seguint a traves de les xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram.

 

Per l’esport som-hi!!!

 

Final de temporada i commemoració 5e aniversari d’Entretots Penedès

 

El dia 20 de juliol varem celebrar plegats, el sopar de fi de temporada, així com commemorar els cinc anys que fa que varem començar a caminar com entitat.

 

Ho vam fer amb un espai únic com es  L`Escola Pony Club Granja, de Sant Miquel D`Olèrdola, aquesta escola esta equipada per fer Teràpies i Hipoteràpies amb  cavalls i homologada per la Federació Catalana d’Hípica.

 

Varem fer un recorregut per les instal·lacions per conèixer d’ aprop el seu funcionament, amb la intenció i la voluntat de desenvolupar un conveni de col·laboració, per tal de poder portar a terme activitats de Hipoteràpia amb persones amb discapacitat.

 

El mateix dia ens van oferir també, un espectacle de doma clàssica amb cavalls i posteriorment vam compartir un sopar de germanor, amb socis, familiars i col·laboradors de l’entitat.

 

Tot plegat amb ferma decisió de continuar treballant, atenent la discapacitat i fomentat les capacitats.

 

Bon estiu!!!

Curs formació en voluntariat 2016

 

El dies 6 i 7 de maig membres d’ ENTRETOTS Penedès i altres entitats locals, varem dur a terme un curs de formació en voluntariat, en compliment de la nova llei del voluntariat de desembre 2013.

 

La Mireia Garrido, ponent de la Federació del Voluntariat, ens va explicar quin són els drets i deures del voluntariat, així com les avantatges, i responsabilitats, tant pels voluntaris, com per les entitats que els contractin.

 

Calella acull els IX Jocs Catalans de l’Esport Adaptat 2016

 

Els dies 28 i 29 de juny, s’han celebrat a la ciutat de Calella els IX Jocs Catalans de l’Esport Adaptat. La piscina del Club Natació Calella, les instal·lacions del Pàdel Calella, el Parc Dalmau i la zona esportiva La Muntanyeta han estat els escenaris escollits per a dur a terme les diferents competicions esportives.

 

Entretots Penedès varem fer acte de presencia, dintre de les activitats i del projecte de promoció de l’esport adaptat, que amb conveni amb la FDEDF (Federació Catalana d’Esport de Persones amb Discapacitat Física), portem a terme des de fa 4 anys. Seguim treballant i esperem en breu podrem comptar amb aquest tipus d’activitats a Vilafranca i comarca.

Educació en valors: Els joves davant de la discapacitat, consciencia social i solidaritat

 

A través d’aquest projecte, ens proposem actuar en l’àmbit de l’escola, amb la voluntat d’incidir en el respecte a la diferència i els drets de les persones amb discapacitat i també per aconseguir una transformació social real cap a la plena integració d'aquest col•lectiu.

 

Per aconseguir aquests propòsits volem fomentar el compromís i la corresponsabilitat de tots els agents implicats de la comunitat educativa: professors, educadors, pares i mares; però també els agents socials i econòmics del territori. I, sobretot, volem incidir en la formació de pares i mares per crear una xarxa efectiva d’educació en valors entre les AMPAS, la comunitat educativa i les entitats del tercer sector que treballem en l’àmbit de la discapacitat.

 

Els joves davant la discapacitat: consciència social i solidaritat

 

L'objectiu general d'aquesta iniciativa és educar i facilitar eines que ajudin a tots els adolescents i joves a créixer en valors socials com la solidaritat, la cooperació i el respecte per la "diferència". Aquest programa busca apropar a les aules la implicació directa d'adolescents i joves a situacions de la vida quotidiana de les persones amb discapacitat (física, visual, auditiva).

 

L'activitat que es realitza està dividida en tres parts:

 

• Part teòrica: xerrada interactiva on l’alumne pot preguntar i resoldre els dubtes que pugui tenir en aquesta matèria i sempre amb la participació d’una persona amb discapacitat.

• Part pràctica: els joves surten al carrer amb material ortoprotèsic i ajudes tècniques (cadires de rodes, bastons de mobilitat i crosses) per experimentar en primera persona com és el dia a dia de les persones amb discapacitat.

• Qüestionari: els alumnes i mestres participants responen a un qüestionari que ens permet conèixer com s'han assolit els conceptes treballats i quin és el seu grau de satisfacció.

 

MALALTIA-CONFLICTE INTERN I SALUT

 

Entenem que la malaltia no es només un problema del cos físic. Estem interconnectats.

Ment – cos - emocions i esperit son un tot i sí ho abordem des de la malaltia, s’haurà de fer tenint en compte tota la integritat de la persona.

La malaltia forma part de “L’ÓMBRA”, aquests aspectes de nosaltres mateixos que no reconeixem o que ens costa acceptar, però que també som nosaltres. I això ens crea conflictes interns, que al no tenir consciencia d’ells o no volgué tenir-la, és CORPORALITZA, es mostren com a sintemes o malalties per portar-nos a la nostre consciencia un missatge: “alguna cosa no va bé, i ho de resoldre per sentir-me bé i SA”.

Ferran Lugo, metge i Terapeuta Gestaltic

DIA 3 DE DESEMBRE 2015

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

El passat 29  de novembre es va celebrar al Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, el Festival Capacitats de aquest any, en el que EntreTots Penedes va participa amb la actuació d' Alberto Castro, amb el monologo "Mamá quiero ser cojo" i que volem fer participe a tots.

TORNEIG ESPORT ADAPTAT

   El diumenge 4 d'octubre es va celebrar la jornada d'esport adaptat a Vilafranca, on es va poder provar, bàsquet en cadira de rodes, boccia i handbike i a més gaudir del partit de bàsquet en cadira de rodes entre dos equips de primer nivell, que disputaven la copa Catalunya.

 

   Va ser un èxit de participació, on tots van poder gaudir de l'esdeveniment i veure que l'esport és una eina de superació per a tots, indistintament de la seva situació física personal.

 

ENTRETOTS I L'ESPORT ADAPTAT

 

El passat 26 de maig ens vam convidar a participar com a ponents el col·loqui  "La  Discapacitat a l'Esport" de FCEDF a Reus, en el marc dels VIII JOCS CATALANS d' ESPORT ADAPTAT, que es van celebrar aquest cap de setmana.

 

La nostre ponència és basava en l'activitat física i l'esport i per nosaltres va ser un honor poder participar,  tot i la curta vida de la nostra associació en aquest àmbit, però tenim la forta convicció de que el esport per a persones amb discapacitat física es una eina de superació i inclusió social.

 

Ens vam obsequia amb un trofeu, que volem sigui per totes les persones que ens ajuden dia a dia a fer realitat aquest projecte.

Ja s'han recollit més de 530.000 signatures per a la ILP

NO AL COPAGAMENT CONFISCATORI

Endavant !!!

COCARMI denuncia incompliments dels compromisos del Govern en programes d'inserció laboral de les persones amb discapacitat.

 

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal defensor de la discapacitat a Catalunya, vol denunciar la manca de compromís de la Generalitat de Catalunya per la inserció laboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental i per la seva integració social.

 

Aquest incompliment queda palès en l’Ordre que regula les subvencions per realitzar Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental (SIOAS). L'ordre unifica els programes POIN (Programa d'orientació i acompanyament per a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental) i TAS (Treball amb Suport), que fins ara donaven suport a aquestes accions, i fa pública la convocatòria per a l'exercici 2014-15, de 4,5 milions d'euros, 900.000 euros menys (un 20 per cent) que el pressupost de les anteriors convocatòries de POIN i TAS, quan el compromís inicial del Govern era mantenir el pressupost de l'exercici anterior.

 

Per a la convocatòria 2015-16 el pressupost per al SIOAS baixa encara més, fins als 2,3 milions, gairebé un 60% menys que el pressupostat al 2013. La reducció de recursos destinats a la inserció laboral a l'empresa ordinària de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental es posa de relleu comparant les dades de l'any 2011 (en plena crisi econòmica) i les de 2014.

CAPACITATS 2014

El dissabte 13 de desembre i dins de les activitats Capacitats 2014, actuació al claustre de Sant Francesc, del grup de gospel "Essència de Gospel" i una petita mostra de l'actuació que va tenir lloc al Teatre Casal del grup de nens de Madagascar "Malagassy Gospel", una molt bona tarda nit de musica, felicitats a tots ells.

DIA INTERNACIONAL DE LAS PERSONES AMB DISCAPACITAT

 

 

ENTRETOTS  Penedes junt a altres entitats que formem la confederació Catalana COCARMI, vàrem fe sentir la nostra veu contra les retallades indiscriminades a l'estat del benestar i vam llegir i fe entrega del manifest al conseller Felip Puig.

 

MANIFEST COCARMI 2014

CAPACITATS 2014

 

Èxit de participació en la inauguració de CAPACITATS 2014, el dia 2 de desembre en la sala Fosca del Claustre de Sant Francesc.

Fem un agraïment  especial a la nostra companya Liliana Darien Sosa per la seva aportació de quatre pintures a l'exposició.

SUPERCOPA DE CATALUNYA D'HOQUEI CRE

 

El passat dia 12 d'octubre es va celebrar al pavelló de la Gamba de Vilafranca, el partit d'hoquei corresponent a la Supercopa de Catalunya en Cadira de Rodes entre els equips CEM SANT RAFAEL Vs ADB BARBERA i que va ser mol trepidant en tot el seu lloc, arribant al final a un ajustat 11 a 12 a favor del equip de Barberà, que va ser el campió del torneig.

 

Aquest partit forma part de la iniciativa que des de ENTRETOTS i la Federació Catalana d'Esport Adaptat, de portar el Esport Adaptat a la comarca, com ja van fer el any passat amb un partit de basquet  en cadira de rodes a Santa Margarida o Tria el teu Esport a Vilafranca

 

Estem treballant aquesta categoria d'esport adaptat a la nostra comarca i per a la qual ja disposem de diversos jugadors i entrenador, encara que ens falten jugadors per completar l'equip.

 

VILA SALUT 2014

 

Per segona vagada ENTRETOTS va participat en Vila Salut 2014, a mes de participar en la comissió de coordinació de la mateixa.

 

Malauradament el temps no ens va acompanyar i van tenir que fer-ho  a Cal Bolet.

 

Tot i això  va ser un èxit i la experiència ens ajuda a continuar creixent.

SANT JORDI 2014

 

 

Aquest any com el passat per Sant Jordi a Vilafranca vam muntar paradeta!

 

On es podia comprar amb nosaltres la rosa i/o altres articles ben originals.

 

 

DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT 2013

 

Exposició de art i fotografia a càrrec de persones amb discapacitats de diverses associacions i Entretots en la sala gran del Escorxador.

 

Lectura del manifest del Dia Internacional de la Discapacitat a càrrec de la presidenta de la Associació Amputats Sant Jordi de Barcelona  M. Pilar Díaz , en el salo de Plens del Ajuntament de Vilafranca.

 

DIA 3 DE DESEMBRE 2012

DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT

 

Amb motiu del dia internacional de la discapacitat tindrà lloc a les 19:30 hores a la sala d'actes de l'escorxador, la xerrada del Sr. Ferran Lugo amb el títol, CRONICITAT I EMOCIONS.

FESTA DE LA SOLIDARITAT 2012

 

El passat 28 d'octubre,  va tindré lloc a Vilafranca del Penedès la XIII Festa de la Solidaritat, aquest any amb el lema "Creixement, Justícia i Sostenibilitat ", ENTRE TOTS conjuntament amb els companys de L'Associació FEM PINYA, vam compartir estand en aquesta festa, organitzada per Vilafranca Solidaria, l'Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona.

 

 

 

 

 

 

  ASSOCIACIÓ ENTRETOTS

  C/ Escorxador, 19-21

  08720 Vilafranca del Penedès

  info@entretots.org                                                    Avis Legal     Compliment Legal     Política Cookies                                                        htpps://www.youtube.com

Entretots.Associacio

entre_tots

entre_tots_penedes